T-HT konferencija 2013.

T-HT konferencija Znanjem rastemo tijekom godina profilirala se kao uvaženi događaj koji ugošćuje  vodeće svjetske stručnjake, vizionare i mislioce koji s uzvanicima razmjenjuju svoja znanja, spoznaje i najnaprednije ideje današnjice.  Svake godine konferenciji nazoče brojni predstavnici ekonomske, političke i akademske zajednice, zaposlenici i ljubitelji razmjene naprednih znanja.

Program konferencije  u prvi plan stavlja važnost stjecanja znanja te rasta i razvoja pojedinca, kompanija i društva. T-HT konferencija pruža rijetku priliku izdizanja iznad svakodnevnih tema i problema te vraćanje fokusa pojedinca na važnost postojanja vizija, ideja, inovacija i smjernica za bolju budućnost. Dugoročnija perspektiva koju konferencija otvara bavi se poboljšanjem kako kvalitete tako i same razmjene znanja kao jednog od ključnih pokretača individualnog i društvenog razvoja.

Ovogodišnja T-HT konferencija Znanjem rastemo ugošćuje inspirativnog svjetskog govornika Alaina de Botton, koji će govoriti o ključnoj ulozi obrazovanja u odgoju budućih naraštaja, postizanju mudrog i kvalitetnog života, ispravnoj motivaciji zaposlenika, ispunjavanju vlastite svrhe kroz rad te poboljšanju svijeta kroz vlastito zadovoljstvo... Odgovarat će na pitanja u kojoj mjeri može posao, na kojem ljudi provode sve više vremena, istinski ponuditi životno ispunjenje te kako odabrati posao koji okrepljuje duh. Raspravljat će o oduševljenju i izazovima koje nam donose inovacije, posebno u području tehnologije  kao i važnosti međuljudskih odnosa i zadržavanja širokog kuta gledanja na svijet.

Potaknuta idejom o važnosti razmjene znanja kao pokretača individualnoga i društvenoga razvoja te turbulentnim zbivanjima i konstantnim mijenama na lokalnoj i globalnoj razini, T-HT konferencija prvi je put održana 2008. godine. Tako su se na konferenciji prijašnjih godina nazočnima obratili cijenjeni pojedinci poput maestra Benjamina Zandera: dirigenta Bostonske filharmonije, Jimmya Donala Walesa: osnivača Wikipedije i internetskog poduzetnika, Muhammada Yunusa: dobitnika nobelove nagrade za mir i utemeljitelja banke Grameen, Dana Arielyja: priznatog stručnjaka na području bihevioralne ekonomije i ljudskog ponašanja, Jeremyja Rifkina: ekonomista, komentatora društvenih zbivanja te osnivača i predsjednika Zaklade za praćenje ekonomskih trendova, Nicolasa Christakisa: liječnika i priznatog stručnjaka na području istraživanja društvenih mreža, Nassima Nicholasa Taleba: autora knjige Crni labud, filozofa, menadžera u upravljanju rizicima, Amber Case: antropologinje kiborga koju je časopis Fast Company proglasio najutjecajnijom ženom u istraživanju tehnologije, Michia Kakua: fizičara, futurologa i jednog od najcjenjenijih znanstvenika današnjice i Sarah Lacey: svjetski poznate autorice koja piše o inovativnosti i poduzetništvu.

 

© Hrvatski Telekom, 2015.