Hrvatski Telekom, kao dio Deutsche Telekom Grupe, u svojem poslovanju i odnosu prema korisnicima primjenjuje visoke standarde sigurnosti i zaštite osobnih podataka. U HT-u kao i svim članicama Deutsche Telekom Grupe redovito se jača svijest o važnosti zaštite privatnosti i zaštite sigurnosti podataka i tu nema kompromisa.


HT se osobito vodi sljedećim načelima zaštite privatnosti:

Povjerenje
Vaše povjerenje u nas je naše osnovno načelo i vodi nas da kontinuirano poduzimamo mjere za poboljšanje zaštite Vaših osobnih podataka tj. zaštite privatnosti.

Transparentnost
Nastojimo biti potpuno otvoreni i jasni po pitanju obrade Vaših osobnih podataka i zaštite privatnosti. U slučaju bilo kakvih pitanja u vezi zaštite privatnosti i obrade Vaših podataka pri HT-u, uvijek nam se možete obratiti na e-mail adresu osobni.podaci@t.ht.hr.

Potrebno je znati
Osobito vodimo računa o tome da pristup osobnim podacima imaju samo one ovlaštene osobe HT-a kojima je to nužno za obavljanje posla.


Naša obveza

U Hrvatskom Telekomu poduzimamo  tehničke i organizacijske mjere u skladu s najboljom praksom koja nadilazi obveze koje pred nas postavlja zakon. Između ostalog, implementirali smo i primjenjujemo tzv. PSA postupak kojim osiguravamo „privacy by design“ i „security by design“ pristup, što znači da sve relevantne zahtjeve zaštite osobnih podataka i IT/NT sigurnosti ugrađujemo u proizvode i usluge HT-a od samog začetka. Tu su i redovite obvezene edukacije naših zaposlenika, kao i angažiranje partnera s kojima ugovaramo odgovarajuće mjere zaštite po standardima HT-a (slobodno proučite listu certifikata koje posjedujemo). Ustrojili smo i posebne organizacijske jedinice koje se bave zaštitom osobnih podataka i sigurnošću podataka i  provodimo redovite interne provjere usklađenosti našeg rada sa zakonima i korporativnim pravilima sa ciljem što bolje zaštite privatnosti. Privatnost i sigurnost podataka smatramo kao naše posebne odgovornosti kojih smo svjesni svaki put kad pružamo uslugu našim korisnicima te nastojimo postaviti nove i više standarde u ovom području.

Također smo pripremili nekoliko praktičnih priručnika sa savjetima za zaštitu od phisinga, zaštitu mladeži na Internetu, zaštitu uređaja od krađe. Sve navedeno možete pogledati i u pristupačnoj knjižici.


© Hrvatski Telekom, 2015.