U Hrvatskom Telekomu potpisan novi Kolektivni ugovor

23. prosinca 2010.

Danas su u sjedištu Hrvatskog Telekoma predstavnici poslodavca i sindikata potpisali novi Kolektivni ugovor za 2011. i 2012. godinu. Ugovor je potpisan nakon višemjesečnog pregovaračkog procesa koji je protekao u konstruktivnom ozračju i međusobnom uvažavanju pregovaračkih strana. U ime kompanije novi Kolektivni ugovor potpisali su Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni direktor HT-a te Branka Skaramuča, članica Uprave i glavna direktorica za ljudske resurse, a u ime sindikata Juko Cikojević, predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija (HST) i Jadranko Vehar, predsjednik Republičkog sindikata radnika Hrvatske (RSRH).

I novi Kolektivni ugovor reflektira kontinuitet visoke razine radničkih prava u Hrvatskom Telekomu te predstavlja izraz upravljanja poslovanjem prema potrebama budućnosti i razvoju tržišta u Hrvatskoj. Tijekom pregovaranja naglasak je stavljen na nadograđivanje sustava plaća i nagrađivanja prema učinku.

Tako Kolektivni ugovor tijekom sljedeće dvije godine osigurava socijalni mir te osigurava 3 posto budžeta za plaće sukladno procjeni menadžera za procjenu učinka zaposlenika u 2011. godini i 2 posto budžeta za plaće sukladno procjeni menadžera za procjenu učinka zaposlenika u 2012. godini. U svjetlu brige za budućnost zaposlenih bit će im ponuđena mogućnost izbora isplate bruto iznosa od 6.000 kuna ili kao regresa za godišnji odmor ili uplate u Zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond T-HT-a.

«Zadovoljni smo danas potpisanim Kolektivnim ugovorom koji je rezultat socijalnog dijaloga koji traje već nekoliko godina kao i spremnosti obiju strana na zadržavanje ključnih stečenih prava radnika. Čestitam pregovaračima na konstruktivnosti tijekom pregovaranja kao i na usmjerenosti na zajedničke interese radnika i poslodavca», rekao je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni direktor.

«Stavljajući naglasak na zaposlenike, njihova radnička prava odnosno daljnje osiguranje konkurentnih uvjeta rada, ovaj Kolektivni ugovor izražava prije svega kontinuiranu socijalnu osjetljivost kompanije, posebno važnu u kriznim vremenima.», naglasila je članica Uprave i glavna direktorica za ljudske resurse Branka Skaramuča.

„Uvažavajući trenutnu gospodarsku situaciju cilj Pregovaračkog odbora sindikata bio je zadržavanje visoke razine prava radnika Hrvatskog Telekoma. Smatramo da smo potpisanim kolektivnim ugovorom uz poboljšanje određenih prava taj cilj i ostvarili. Hrvatski Telekom je vodeća kompanija u okruženju i takav mora biti i radno-socijalni status radnika u kompaniji. Zahvaljujem svim pregovaračima na uloženom trudu i međusobnom uvažavanju„ rekao je predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija Juko Cikojević, predsjednik Pregovaračkog odbora sindikata.

„Ovaj Kolektivni ugovor plod je socijalnog partnerstva te dijaloga i senzibiliziranosti pregovaračkih strana na okolnosti u kojima se nalazimo i u kojima HT posluje. Naravno, želja nam je da se cjelokupna situacija poboljša, da kriza prođe što prije, na dobrobit cjelokupnog gospodarstva, te naravno naših zaposlenika, odnosno kompanije. Zadovoljni smo dogovorenim, a vjerujem da će, uz daljnju izgradnju naših partnerskih odnosa, novi ugovor biti još bolji“ rekao je Jadranko Vehar, predsjednik Republičkog sindikata radnika Hrvatske (RSRH).

Afirmirajući HT kao odgovornu kompaniju koja osigurava uvjete za razvoj najboljih kroz visoku razinu prava kao što su regres za godišnji odmor, božićnice, prava na sistematske preglede, učlanjivanje u zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond, mogućnost edukacije i ostalo, Ugovor koji je potpisan za period od sljedeće dvije godine - 2011. i 2012. također demonstrira i osjetljivost kompanije na društvene okolnosti poslovanja i tržišta, kao i važnost socijalnog partnerstva.

© Hrvatski Telekom, 2015.