Drugu godinu za redom Hrvatski Telekom član CEERIUS Sustainability Indexa

27. prosinca 2010.

HT-u još jedna potvrda za društveno odgovorno poslovanje

Hrvatski Telekom je 20.prosinca drugu godinu za redom proglašen članom CEERIUS Sustainability Indexa za 2011., indeksa održivosti Bečke burze za regiju srednje i istočne Europe koji uključuje dionice vodećih kompanija u pogledu socijalne i ekološke kvalitete, kao i ekonomskog učinka. Index se bazira na integriranoj procjeni održivog poslovanja kompanije, koju je provela austrijska tvrtka rfu - Reinhard Friesenbichler Business Consulting, specijalizirana za istraživanje održivosti te savjetovanje institucionalnih investitora, kompanija i organizacija.
Pored HT-a, još su dvije hrvatske kompanije proglašene članicama Ceeriusa za 2011. godinu. Na dan 22. prosinca 2010. udjel Hrvatskog Telekoma u CEERIUS-u iznosi visokih 12.86%.

Ovo članstvo predstavlja još jednu potvrdu HT-a kao kompanije koja trajno njeguje vrijednosti društvene odgovornosti u svim poslovnim aktivnostima, te ulaže napore za vodeće mjesto na putu prema društvu odgovornih građana.

Na tom području HT poduzima brojne aktivnosti usmjerene na: održivu povezanost života i rada, integraciju u društvo informacija i znanja te izgradnju društva s minimalnom emisijom stakleničkih plinova.

U prosincu 2009. Hrvatski Telekom je prvi put postao članom CEERIUS Sustainability Indexa, tada za 2010. godinu.
Svoju društvenu odgovornost HT iskazuje kroz brojne donacijske projekte ulaganjem u humanitarnim sadržaje, obrazovanje, a naročito u projekte kojima je moderna tehnologija temeljna sastavnica. Posebno mjesto u odrednicama odgovornosti ima provedba strategije zaštite okoliša, koja je rezultirala i dodjeljivanjem ISO 14001 certifikata Hrvatskom Telekomu.

© Hrvatski Telekom, 2015.