Sammir najbolji nogometaš godine prema izboru „Kapetani biraju“

7. prosinca 2012.

Jorge Sammir Cruz Campos, igrač zagrebačkog Dinama, proglašen je najboljim nogometašem godine u anketi koju je Tportal proveo među nogometnim kapetanima deseti put zaredom. Titulu najboljeg igrača MAXtv Prve lige Sammir je ponio sasvim zasluženo – prvi je strijelac lige s jedanaest postignutih pogodaka, a upisao je i četiri asistencije.

Danas već tradicionalnu anketu Tportal je proveo među svim kapetanima klubova MAXtv Prve lige, a najbolji igrač odabran je temeljem zbroja njihovih glasova. Svaki kapetan izabrao je pet igrača za koje smatra da su pokazali najviše na terenu. Prvom, odnosno najboljem, dodjeljivali su po deset, a petom po dva boda. Zbrajanjem bodova najbolji igrač MAXtv Prve lige postao je Brazilac s hrvatskom putovnicom i reprezentativac Hrvatske Sammir, koji je od mogućih 120 osvojio 62 boda, dok je prvi pratitelj bio Andrej Kramarić iz Lokomotive sa skupljenih 40 bodova.

„Hvala svim kolegama iz drugih hrvatskih prvoligaša koji su mi svojim glasovima iskazali ovu čast. Uvijek je lijepo dobiti priznanje za svoj rad i ova nagrada mi puno znači, osobito iz razloga jer dolazi od igrača, što ima posebnu težinu“, izjavio je Sammir prilikom dodjele nagrade Tportala i dodao: „Posljednjih mjeseci dosta se lijepih stvari posložilo, od poziva u hrvatsku reprezentaciju, zbog čega sam još uvijek presretan pa do nagrade Tportala koja će mi uljepšati kraj ove, izuzetno zahtjevne, ali i izazovne, polusezone.“

Tportal i najvažniju sporednu stvar na svijetu ne povezuje samo izbor „Kapetani biraju“; Tportal je od prošle godine postao pravo mjesto za sve ljubitelje nogometa. Na posebno dizajniranoj stranici na Tportalu (match.tportal.hr), kao i na MAXtv-u, korisnici mogu pratiti ekskluzivne izravne prijenose utakmica MAXtv Prve lige kao i prijenose utakmica UEFA Champions League i UEFA Europa League.

Sammir je titulu najboljeg nogometaša osvojio i prije dvije godine, dok su prošle godine kapetani MAXtv Prve lige najboljim nogometašem proglasili Ivana Santinija, bivšeg napadača NK Zadra.

Svi pobjednici izbora ˇKapetani biraju”:

2003. Niko Kranjčar
2004. Tomislav Erceg
2005. Eduardo da Silva
2006. Eduardo da Silva
2007. Luka Modrić
2008. Mario Mandžukić
2009. Ermin Zec
2010. Sammir
2011. Ivan Santini
2012. Sammir

© Hrvatski Telekom, 2015.