Mini fiskalna blagajna najbolja aplikacija na POS uređajima

21. studenoga 2013.

Mini fiskalna blagajna, rješenje razvijeno u partnerskoj suradnji Hrvatskog Telekoma i hrvatske tvrtke Etranet grupa, dobilo je priznanje za najbolju aplikaciju na POS uređajima u 2013. godini. Nagradu je, tijekom održavanja CARTES-a - najvećeg sajma za digitalnu sigurnost u kartičnim plaćanjima koji se od 19. do 21. studenog održao u Parizu, uručila tvrtka Ingenico - vodeći međunarodni pružatelj rješenja za plaćanja.


Tomislav Kosanović, direktor za razvoj ICT proizvoda i usluga HT-a, Josip Kaštelan, voditelj projekta u ICT sektoru za poslovne korisnike HT-a, Mirela Šešerko, operativna direktorica ICT sektora za poslovne korisnike HT-a, Adrijan Rakić, direktor prodaje Etranet grupe, Damir Lesničar, direktor Etranet grupe

"Izuzetno smo ponosni na ovu nagradu koja predstavlja važnu potvrdu našeg usmjerenja prema razvoju inovacija i osmišljavanju usluga, kao i potvrdu ogromnog truda koji smo, zajedno s Etranet grupom, uložili u stvaranje ovog rješenja. S velikim zadovoljstvom mogu reći kako su uslugu odlično prihvatili i naši korisnici te nam je Mini fiskalna blagajna jedna od najpopularnijih ICT usluga", rekla Mirela Šešerko, operativna direktorica ICT sektora za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Damir Lesničar, direktor Etranet grupe ovim povodom je izjavio: "Vrlo smo ponosni na ovo postignuće te je ova nagrada za aplikaciju Mini fiskalna blagajna pokazatelj da se POS uređaji mogu i više nego uspješno koristiti i za druge namjene osim kartičnog plaćanja".

Mini fiskalna blagajna je mobilno, jednostavno i troškovno učinkovito rješenje koje korisnicima omogućuje izdavanje računa s bilo koje lokacije. Uslugu mogu koristiti svi, od tvrtki koje se bave mobilnom prodajom kod najzahtjevnijih korisnika do malih obrtnika na zelenim tržnicama.
Pristup detaljnim izvještajima o izdanim računima i sigurnosna kopija blagajne korisnicima su uvijek dostupni u Cloud aplikaciji.


O Ingenico grupi
Ingenico grupa je vodeći pružatelj rješenja za plaćanja koja posluje u više od 125 zemalja diljem svijeta s instaliranom bazom od 20 milijuna POS uređaja te s više od 2.000 aplikacija u svojem portfelju.

O Etranet grupi
Etranet grupa d.o.o. ima petnaestogodišnje iskustvo u području elektroničkih transakcija te kroz partnerstvo s Hrvatskim Telekomom pokriva razvoj aplikacije, održavanje, upravljanje POS uređajima te logističke aktivnosti na terenu.

O Hrvatskom Telekomu
Hrvatski Telekom vodeći je pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj koji nudi usluge fiksne i mobilne telefonije, veleprodajne usluge te usluge interneta, uključujući IPTV, podatkovne i ICT usluge. Hrvatski Telekom je lider u implementaciji naprednih tehnologija u Hrvatskoj i šire. Prvi je unutar DT Grupe 2006. korisnicima ponudio IPTV uslugu - MAXtv, koji je prema izvještaju Informe jedna od tri najuspješnije usluge toga tipa na svijetu. Tijekom 2011. HT je korisnicima ponudio prvi Aplicentar u Hrvatskoj, a 2012. prvi je u Hrvatskoj pustio u rad najnapredniju mobilnu - 4G mrežu, s revolucionarnim brzinama prijenosa podataka koje privatnim i poslovnim korisnicima omogućuju do deset puta veće brzine surfanja. Također, 2012. godine HT je prvi u Hrvatskoj počeo s mobilnim plaćanjem baziranim na korištenju NFC tehnologije. Prvi je pokrenuo i ICT Marketplace, jedinstvenu automatiziranu virtualnu trgovinu poslovnih aplikacija i ICT usluga, nastavljajući tako niz inovativnih cloud usluga koje nudi od 2011.godine. Krajem 2012. HT je prvi u svijetu počeo s testiranjem TeraStreama, mreže budućnosti.

O sajmu Cartes
Cartes je najveći svjetski sajam za digitalnu sigurnost u kartičnim plaćanjima s više od 19.000 posjetitelja i 447 izlagača iz 137 zemalja koji u ovogodišnjem, 28 izdanju, pokriva sedam različitih industrija. Pokrivena područja sežu od mobilnih plaćanja, aplikacija za kartična plaćanja, identifikacije korisnika pa do rješenja za naplatne uređaje i bankomate.
Cartes se održava u Parizu, ove godine od 19. do 21. studenog.

Povezano

© Hrvatski Telekom, 2015.