Promocija knjige T-HT NAGRADA @ MSU.HR

25. studenoga 2013.

U petak, 22. studenoga 2013., u MSU-u je održana promocija knjige T-HT NAGRADA @ MSU.HR. Knjiga predstavlja rezultat jedinstvene višegodišnje suradnje kulturnog i poslovnog sektora na području vizualnih umjetnosti u Hrvatskoj.Dugogodišnja suradnja Muzeja suvremene umjetnosti s Hrvatskim Telekomom u nagrađivanju hrvatskih umjetnika za njihov umjetnički doprinos fundusu suvremene umjetnosti rezultirala je publikacijom T-HT NAGRADA @ MSU.HR. Tijekom šest godina, kroz pet velikih izložbi predstavljeno je 170 umjetnika i umjetničkih grupa te prikazano oko 200 radova.

U ovoj bogatoj ilustriranoj publikaciji pratimo kronologiju sâme ideje i njezine provedbe, odabrane i nagrađene umjetnike i njihova djela, te biografije svih umjetnika koji su u od 2007. do 2012. godine bili odabrani na natječaju T-HT NAGRADA @ MSU.HR. Publikacija ujedno predstavlja i analizu niza pojava, situacija i razvoj suvremene scene s jasnim pregledom recentnog stvaralaštva u Hrvatskoj. Iz sinergije kulturnih institucija i društveno odgovornih kompanija mogu proizaći iznimno vrijedni dosezi za društvo u cjelini, a ova publikacija upravo to dokazuje.O knjizi je, osim v.d.ravnateljice MSU-a Snježane Pintarić, na promociji govorio i Ivica Mudrinić, predsjednik uprave Hrvatskog Telekoma, koji je tom prigodom objavio ovogodišnji natječaj za dodjelu četiriju nagrada za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti pod nazivom: T-HTnagrada@msu.hr.

Natječaj je otvoren za umjetnike koji se bave medijskom umjetnošću i novim tehnologijama, ali jednako su tako pozvani i oni koji rade u tradicionalnim medijima ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika. Uvjet za sudjelovanje u natječaju je da su prijavljeni radovi nastali nakon 1. siječnja 2010. godine te da su kandidati državljani Republike Hrvatske. Osim otkupnih i novčanih nagrada, radovi će postati zbirkom T-HT@MSU, a svrha nagrada jest poticanje umjetničkog stvaralaštva na području suvremene umjetnosti u Hrvatskoj. Natječaj će biti otvoren do 31. prosinca 2013.

© Hrvatski Telekom, 2015.