Srednjoškolci predstavili pedesetak crteža nastalih na tabletima koje su donirali Huawei i HT

11. prosinca 2013.

Huawei i Hrvatski Telekom donirali su uređaje srednjim školama primijenjene umjetnosti nakon prve izložbe na tabletima u Hrvatskoj u svibnju ove godine

Učenici srednjih škola primijenjene umjetnosti iz Splita, Rijeke, Osijeka i Zagreba izložili su pedesetak crteža nastalih na Huawei tabletima na virtualnoj izložbi na Facebook stranicama Hrvatskog Telekoma i Huawei Devicea Hrvatska.
Tvrtke su srednjoškolcima strukovnih škola donirali uređaje za korištenje u redovitoj nastavi, a njih četrdesetak uključilo se u projekt primjene modernih tehnoloških alata u obrazovnom programu. Uz podršku profesora i umjesto klasičnih slikarskih alata učenici su koristili Huawei tablete i uz pomoć aplikacija crtali različite teme u skladu s nastavnim programom ili su izrazili svoju kreativnost slobodnim izborom ideja za radove.

Huawei i HT donirali su tablete nakon prve izložbe na tabletima u Hrvatskoj, održane u travnju i svibnju ove godine u Zagrebu i još četiri grada u Hrvatskoj. Za jedinstveni događaj na domaćoj kulturnoj i ICT sceni autor izložbe Igor Zovko je koristio Huawei tablet kao proizvod moderne tehnologije te je u odabranim T-Centrima na tabletima izložio radove iz tematskog koncepta 'Divovi'. U nastavku projekta sada će srednjoškolci na virtualnoj izložbi promovirati svoj talent i radove napravljene na tabletima.

"U Hrvatskom Telekomu nastojimo tehnologiju, kao pokretačku snagu, približiti ljudima kako bismo im omogućili okruženje u kojima mogu stvarati nove vrijednosti za budućnost. U tu svrhu neprestano ulažemo u razvoj naše mreže koja je najbolja u zemlji, a u ponudu izabiremo uređaje s vrhunskim performansama. Veliko je zadovoljstvo vidjeti kako mladi ljudi koriste rezultate naših napora i to na iznimno kreativan način. Ova suradnja najbolja je potvrda i da škole i učenici prepoznaju sadašnji trenutak kao važnu kariku u prilagodbi za novo doba" - poručila je Maja Weber, direktorica Odnosa s javnošću Hrvatskog Telekoma.

"Tablete smo donirali školama po završetku izložbe u T-Centrima, a vjerujem da smo zajedničkom inicijativom na najbolji način pokazali primjenu globalnih trendova u jednom iznimno kreativnom svijetu kao što je umjetnost. Ujedno, dodatno smo potaknuli profesore i učenike da u našem obrazovnom sustavu i svakodnevnoj nastavi koriste prednosti i mogućnosti iz ICT svijeta " rekao je Dan Klepač, direktor Huawei Device u Hrvatskoj.

Ravnatelji srednjih škola iz četiri glavna regionalna centra rado su se pridružili projektu, a nakon sudjelovanja nekoliko predstavnika na otvorenju izložbe na tabletima u Zagrebu travnju ove godine, donirane tablete s početkom nove školske godine prepustili su kreativnosti učenika i njihovih mentora. U svojim radovima srednjoškolci su prenijeli brojne portrete te studije životinja i prirode, a uz pokoju apstrakciju i grafite, inspirirale su ih i poznate osobe i teme iz stripova, poput mangi i superjunaka.

Radove su crtali učenici četvrtih razreda za smjerove slikarski i grafički dizajner iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek s podrškom profesora mentora Marka Šošića, Željka Ašpergera i Želimira Fišića. Sudjelovali su i učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda za smjerove slikarski i kiparski dizajner iz Škole likovnih umjetnosti iz Splita s mentorima profesorima Hrvojem Zuanićem i Ivanom Listešom. Iz Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci sudjelovali su učenici trećih i četvrtih razreda za smjerove industrijski i grafički dizajner s mentoricom profesoricom Majom Dinić te učenici istih školskih godina za smjer grafički dizajner iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb s mentoricom profesoricom Vinkom Mortigjijom Anušić.

Povezano

© Hrvatski Telekom, 2015.