Još veće brzine interneta u fiksnoj mreži HT-a

16. prosinca 2013.

Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga, osvježio je Ultra MAX ponudu s paketima baziranima na FttH tehnologiji koji nude 10x veću brzinu u odnosu na MAX2/3 pakete za privatne korisnike. Tako će korisnici MAX3 paketa koji imaju internetsku brzinu 4 Mbps, moći za samo 40 kn više dobiti brzinu od 40 mbps downloada i 10 mbps uploada, a za dodatnih 30 kn i 100 mbps downloada i 20 mbps uploada što su najveće brzine dostupne na tržištu!

Maksimalna brzina od 100 Mbps downloada i 20 mbps uploada upravo je ona za koju Hrvatski Telekom jamči da će je korisnik i dobiti u paketima, budući da FttH tehnologija omogućuje garantiranu brzinu do korisnika, za razliku od drugih ponuda na tržištu gdje se ponuđena maksimalna brzina dijeli među korisnicima na optičko-kabelskoj mreži. S brzinom preuzimanja od 100 mbps jedna MP3 pjesma može se preuzeti instantno, film u standardnom formatu za oko dvije minute, a film u HD formatu za 15 minuta.

Od 13. prosinca 2013. do 13. veljače 2014. traje promotivna ponuda, u kojoj svi novi korisnici Ultra MAX2 i Ultra MAX3 paketa s obveznim trajanjem ugovora na 12 ili 24 mjeseca, prva tri mjeseca Ultra MAX paketa plaćaju po cijeni istovrsnog paketa na bakru.

Inače, HT je svoju optičku mrežu izgradio u 15 hrvatskih gradova: Bjelovar, Slavonski Brod, Dubrovnik, Zagreb, Pula, Karlovac, Koprivnica, Čakovec, Osijek, Rijeka, Split, Šibenik, Varaždin, Vinkovci, Zadar. Također, uz pomoć i podršku lokalne zajednice, optika je dostupna i u manjim mjestima: Bukovje Bistransko, Donja Bistra, Gornja Bistra, Jablanovec, Novaki Bistranski, Oborovo Bistransko, Poljanica Bistranska.

Ovime ujedno završava pilot projekt Fiberland, pokrenut 2008. godine, kojim je Hrvatski Telekom na određenim lokacijama testirao optičku tehnologiju. Svi sudionici pilot projekta mogu se odlučiti za nove Ultra MAX pakete na optici ili odabrati usluge koje HT pruža preko bakrene infrastrukture.

Povezano

© Hrvatski Telekom, 2015.