Hrvatski Telekom donirao 495 tisuća kuna za devet društveno vrijednih projekata

12. studenoga 2014.

  • Projekte su izabrali stručno povjerenstvo, zaposlenici i najšira javnost na 9. donacijskom natječaju Hrvatskog Telekoma "Zajedno smo jači"
  • U devet godina HT je donirao više od 7,5 milijuna kuna za 230 vrijednih projekata
  • Na ovogodišnji natječaj prijavljeno je rekordnih 456 projekataHrvatski Telekom dodijelio je devet donacija za društveno vrijedne projekte koji su izabrani u tri kruga glasanja u sklopu 9. donacijskog natječaja Zajedno smo jači. Ukupni donacijski fond natječaja iznosi 495.000 kuna, a u svakoj od tri kategorije dodijeljeno je po 75.000, 55.000 i 35.000 kuna za prva tri projekta.

Ovim vrijednim donacijskim programom HT već devetu godinu zaredom dodatno potvrđuje svoje čvrsto opredjeljenje za društveno odgovorno poslovanje i ponašanje.

"U proteklih devet godina ukupno smo samo kroz ovaj natječaj donirali više od 7,5 milijuna kuna za gotovo 230 vrijednih projekata na području čitave Hrvatske. Želimo biti aktivni u svim dijelovima društva, stoga ćemo i dalje nastaviti podržavati projekte koji daju doprinos napretku i izvrsnosti", istaknuo je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković.

Na ovogodišnji natječaj pristiglo je čak 456 prijava, što je veliki porast u usporedbi s prethodnom godinom, kada je bilo 295 prijavljenih.

Stručno povjerenstvo HT-a u prvom je krugu odabralo 36 projekata, a potom su zaposlenici HT grupe glasali za najboljih 18. U završnom krugu glasanja svi korisnici Interneta su putem službene stranice natječaja www.zajednosmojaci.hr do 9. studenog 2014. mogli svojim glasovima podržati najbolje projekte.

Izabrani projekti po kategorijama su:

TEHNOLOGIJA I KOMUNIKACIJA

Osnovna škola Mače
Uključivanje Osnovne škole Mače (Krapinsko-zagorska županija) u projekt e-Dnevnici i e-Škole, izgradnja školske bežične mreže i nabavka računalne opreme.
Iznos donacije: 75.000 kuna

Debra, društvo oboljelih od bulozne epidermolize
Nabavka tablet uređaja za članove društva ("djecu leptire"), omogućavanje pristupa Internetu i izrada nove web stranice na kojoj bi članovi mogli samostalno kreirati i postavljati sadržaje.
Iznos donacije: 55.000 kuna

Specijalna bolnica za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac
Kupnja prijenosnih računala i pisača, nabava softvera i edukacija osoblja te primjena novosti u praksi. Postojeća web stranica redizajnirat će se i nadograditi novim modulom o palijativnoj skrbi.
Iznos donacije: 35.000 kuna

EDUKACIJA I DIGITALIZACIJA

Udruga "Jak kao Jakov"
Izrada pet slikovnica zajedničkog naziva "Budi jak kao Jakov". Slikovnice su edukativne, motivirajuće i vesele, namijenjene malim onkološkim bolesnicima, ali i njihovim roditeljima, te ostaloj djeci.
Iznos donacije: 75.000 kuna

Matematičko društvo Mirjane Pečur Vuković
Predavanja i radionice za nadarene učenike, izrada edukativnih digitalnih materijala za popularizaciju matematike te organiziranje zimske škole matematike i informatike.
Iznos donacije: 55.000 kuna

Humanitarna udruga FB humanitarci Zagreb
Podjela namirnica, higijenskog pribora i blagdanskih darova za najmanje 36 obitelji grada Zagreba. Djeca iz tih obitelji dobivat će besplatne karte za kazališne i kino predstave.
Iznos donacije: 35.000 kuna

OKOLIŠ I NAPREDAK

Klub podvodnih aktivnosti „Vodomar“ Duga Resa
Nabava limenog čamca i motora za detekciju i pretraživanje rijeke Mrežnice s ciljem vađenja otpada i označavanja minsko-eksplozivnih sredstava. Međunarodna eko akcija na Mrežnici s istim ciljem, te izložba, medijska kampanja i eko kviz u osnovnim školama.
Iznos donacije: 75.000 kuna

Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Čička Poljana
Uređenje parka, igrališta za djecu i Vatrogasnog doma, nabava vatrogasnog kombija i opreme za intervencije te edukacija stanovništva, posebno djece i mladeži.
Iznos donacije: 55.000 kuna

Grad Omiš
Dodatno opremanje meteorološke postaje Osnovne škole „Josip Pupačić“ te kupnja inteligentne ultrazvučne IP mini meteorološke stanice.
Iznos donacije: 35.000 kuna

Povezano

© Hrvatski Telekom, 2015.