Andrej Kramarić: najbolji nogometaš godine prema tportalovom izboru "Kapetani biraju"

16. prosinca 2014.

  • Naslov najboljeg igrača MAXtv Prve lige Kramarić je ponio sasvim zasluženo – prvi je strijelac lige ove sezone sa 21 postignutim prvenstvenim pogotkom
  • Danas već tradicionalnu anketu tportal.hr je proveo među svim kapetanima klubova MAXtv Prve lige, a najbolji igrač odabran je temeljem zbroja njihovih glasova
Andrej Kramarić, napadač Rijeke, proglašen je najboljim nogometašem godine u anketi koju je tportal proveo među nogometnim kapetanima 12. put zaredom. Naslov najboljeg igrača MAXtv Prve lige Kramarić je ponio sasvim zasluženo – prvi je strijelac lige ove sezone sa 21 postignutim prvenstvenim pogotkom. Nije nevažno spomenuti i sedam golova u Europskoj ligi, od čega tri u pobjedi protiv Feyenoorda 3:1.

Danas već tradicionalnu anketu tportal.hr je proveo među svim kapetanima klubova MAXtv Prve lige, a najbolji igrač odabran je temeljem zbroja njihovih glasova. Svaki kapetan izabrao je pet igrača za koje smatra da su pokazali najviše na terenu. Prvom, odnosno najboljem, dodjeljivali su po deset, a petom po dva boda. Zbrajanjem bodova najbolji igrač MAXtv Prve lige postao je napadač Rijeke, koji je od mogućih 100 osvojio 80 bodova, dok je prvi pratitelj bio El Soudani, Dinamov veznjak, sa skupljenih 42 boda.

Prije nego se Kramarić zahvalio na glasovima, podsjetili smo ga da su taj naslov osvajali i Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Sammir, Leon Benko…

"Hvala kapetanima svih hrvatskih prvoligaša jer najljepše je kada te za najboljeg izaberu tvoji sportski suparnici, odnosno kolege s terena", izjavio je Kramarić prilikom dodjele nagrade tportala.

Tportal i najvažniju sporednu stvar na svijetu ne povezuje samo izbor "Kapetani biraju" jer svi ljubitelji nogometa, na posebno dizajniranoj stranici na tportalu (match.tportal.hr), mogu pratiti izravne prijenose utakmica MAXtv Prve lige kao i prijenose utakmica UEFA Champions League i UEFA Europa League.

Kramarić je 12. pobjednik ove naše akcije, a prošle godine kapetani MAXtv Prve lige najboljim nogometašem proglasili su Leona Benka.

Svi dosadašnji pobjednici izbora "Kapetani biraju":

2003. Niko Kranjčar
2004. Tomislav Erceg
2005. Eduardo da Silva
2006. Eduardo da Silva
2007. Luka Modrić
2008. Mario Mandžukić
2009. Ermin Zec
2010. Sammir
2011. Ivan Santini
2012. Sammir
2013. Leon Benko
2014. Andrej Kramarić

© Hrvatski Telekom, 2015.