HT generalni sponzor 11. ZagrebDoxa

19. veljače 2015.

 • 11. ZAGREBDOX - od 22. veljače do 1. ožujka 2015. u zagrebačkom Cineplexxu Centar Kaptol.
 • MAXtv Filmofeel i ove godine, sa ZagrebDoxa, ekskluzivno u MAXtv videoteci, bez naknade, donosi vrhunske dokumentarce
S približno 150 filmova u 16 programa i uzbudljivim programskim novitetima ZagrebDox u veljači započinje svoju drugu festivalsku dekadu. Jedanaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se od 22. veljače do 1. ožujka 2015. u zagrebačkom Cineplexxu Centar Kaptol. U proteklih deset godina ZagrebDox je posjetilo više od 200.000 gledatelja, a na oko 2.000 projekcija prikazano je više od 1 500 filmova. S približno 150 filmova u 16 programa, uzbudljivim programskim novitetima kojima će se još intenzivnije približiti iskustvo dokumentarnog filma gledateljima, i velikim brojem filmaša i profesionalaca iz cijeloga svijeta festival ulazi u svoju drugu dekadu.

Hrvatski Telekom je generalni sponzor ZagrebDoxa 10. godinu za redom. Dobrom suradnjom s festivalima koje sponzorira, HT svojim MAXtv korisnicima donosi ekskluzivnu ponudu festivalskih filmova u MAXtv Videoteci i to odmah nakon njihove zadnje projekcije na festivalu.

Scena iz filma Djeca tranzicije

Ove godine, sa ZagrebDoxa, ekskluzivno u MAXtv videoteci, bez naknade, moći će se pogledati sljedeći vrhunski dokumentarci:
 • Djeca tranzicije, Matija Vukšić, 2014. 81', od 24. 2. do 3.3.2015.
 • Besani u New Yorku, Christian Frei, 2014, 92' od 27.2. do 1.3. 2015.


A od 2. 3. 2015., pa idućih šest mjeseci, biti će dostupni filmovi:
 • Earl Jones je bija u pravu, Matko Petrić, 2012., 50'
 • Orbanici Unplugged, Igor Mirković, 1999., 48'
 • Punčke, Filip Meštrović, Marinko Marinkić, 2013., 27'26''
 • Backstage pass – Bambi Molesters, Radoslav Jovanov Gonzo, 2003., 60'


Osim što će posjetitelji uživati u vrhunskim dokumentarcima, u predvorju kina Cineplexx, moći će se zabaviti uz Deezer glazbeni servis s 35 milijuna pjesama i MAXtv To Go koji će biti dostupni u MAXtv Filmofeel corneru, a uz MAXtv Filmofeel nagradni natječaj i zabavne filmske izazove, posjetitelji će moći osvajati super nagrade. Za nestrpljive posjetitelje nagrade će se moći osvojiti odmah na lokaciji festivala, a one malo strpljivije super nagrade čekaju u online nagradnom natječaju na MAXtv Facebooku.


Pregled programa 11. ZagrebDoxa

 • Službena konkurencija: Međunarodna konkurencija, Regionalna konkurencija
 • Službeni program: Biografski dox, Glazbeni globus, Happy Dox, Kontroverzni dox, Majstori doxa, Stanje stvari, Teen Dox, Factumentarci, ADU Dox
 • Retrospektive: Autorska večer Vinka Brešana, Retrospektiva hrvatskog glazbenog dokumentarca
 • Posebni program: Blistok, Triler dox, ZagrebDoXXL


Nagrade 11. ZagrebDoxa

Filmovi u natjecateljskim programima ZagrebDoxa, međunarodnoj i regionalnoj konkurenciji, u utrci su za Velike pečate, glavne festivalske nagrade. Mali pečat dodjeljuje se autorici ili autoru do 35 godina starosti, a nagrada Movies That Matter filmu koji na najbolji način promiče ljudska prava. HT nagradu publike već osam godina dodjeljuje generalni sponzor festivala Hrvatski Telekom. Nagrada Mojoj generaciji dodjeljuje se prema izboru direktora festivala Nenada Puhovskog, i to najboljem filmu autora njegove generacije. Nagrađuju se i najbolji filmovi iz programa Teen Dox.

Povezano

© Hrvatski Telekom, 2015.