Hrvatski Telekom organizirao je prvi dron event u Hrvatskoj s najbržim 4G internetom

21. veljače 2015.

  • HT-ov najbrži internet u središtu Zagreba isprobalo je nekoliko tisuća korisnika
  • Dronovi su iz zraka s pomoću mobilnih uređaja snimali fotografije i video zapise, a HT-ov ultrabrzi mobilni internet sve ih je u realnom vremenu prenosio na LED ekran, odnosno na web stranicu 4gdrondan.com
  • Među oduševljenim građanima i mentori iz showa The Voice: Indira Levak, Ivan Dečak i Jacques Houdek


Hrvatski Telekom ponovno je potvrdio da diktira tempo razvoja mobilnog interneta: sredinom veljače udvostručio je maksimalnu brzinu u svojoj 4G mreži sa 75 na 150 Mbit/s. Najbrži internet na hrvatskom tržištu pruža korisnicima mobilnih usluga HT-a niz novih mogućnosti, što su mnogi od njih provjerili na Cvjetnom trgu u Zagrebu, na prvom 4G dron događaju u Hrvatskoj.


Jacques Houdek, Davor Tomašković - predsjednik Uprave HT-a, Indira Levak i Ivan Dečak

"Naša 4G mreža s dvostruko većom brzinom omogućuje korisnicima niz novih usluga, ali i puno više zabave uz live TV i HD video streaming, kao i online igre. Brži mobilni internet tek je prva investicija HT-a u ovoj godini, jer planiramo i daljnja ulaganja u fiksnu optičku mrežu, kako bi svi naši korisnici mogli uživati u prednostima brzog interneta", istaknula je Nataša Rapaić, članica Uprave HT-a i glavna operativna direktorica za privatne korisnike.

Na prvom dron događanju okupilo se mnoštvo poznatih lice među kojima su bili i popularni mentori iz showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske – Indira Levak, Ivan Dečak i Jacques Houdek.Četiri bespilotne letjelice, kojima su upravljali posebno obučeni stručnjaci, zabavljale su korisnike na Cvjetnom trgu na kojemu se okupilo nekoliko tisuća ljudi. Dronovi su iz zraka s pomoću mobilnih uređaja snimali fotografije i video zapise, a HT-ov ultrabrzi mobilni internet sve ih je u realnom vremenu prenosio na LED ekran, odnosno na web stranicu 4gdrondan.com. Posjetitelji su tako mogli fotografije odmah i podijeliti sa svojim prijateljima na društvenim mrežama, a onima koji su željeli i uspomenu na papiru, HT je fotografije odmah i isprintao.

© Hrvatski Telekom, 2015.