HT potvrdio standarde certifikata Poslodavac Partner

27. travnja 2015.

Hrvatski Telekom drugu je godinu za redom nagrađen certifikatom Poslodavac Partner koji se dodjeljuje tvrtkama koje imaju razvijen sustav upravljanja ljudskim resursima. Certifikat Poslodavac Partner u ime HT-a primile su direktorice u ljudskim resursima Iva Lopac Butorac i Sanda Sudić.Kako bi zadovoljile standarde certifikata, tvrtke moraju postići najmanje 75% standarda u pet ključnih područja upravljanja zaposlenicima: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj i Odnos prema zaposlenicima. Hrvatski Telekom je postigao visok rezultat u svih pet područja i pokazao da i u vrijeme transformacija zadržava visoke standarde upravljanja zaposlenicima.

"Izuzetno smo zadovoljni da je Hrvatski Telekom potvrdio status Poslodavca Partnera, vrijednog certifikata koji prepoznaje dobru praksu u upravljanju ljudskim resursima. Time smo pokazali da smo i dalje kompanija znanja, te mjesto za vrhunska postignuća i osobni razvoj. To je zasigurno i jedan od razloga što smo već godinama jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, te poslodavac prvog izbora u području tehnologije.
Moderno telekomunikacijsko tržište izuzetno je konkurentno, a promjene su stalne i brze. Digitalna paradigma kao i brzina promjena i inovacija veliki su motiv našim zaposlenicima, koji svojim radom i idejama daju temeljnu vrijednost kompaniji, a svakodnevno se dokazuju i u međunarodnom okruženju DT Grupe. Stoga se trudimo ponuditi im što više mogućnosti, otvoreno komunicirati, osigurati im najmodernije edukacije, treninge i uvjete za rad ne zaboravljajući pritom koliko je važno da imaju vremena i za sebe. A upravo to želimo ubuduće još više promovirati, jer smatramo da su najuspješniji zaposlenici oni koji su zadovoljni uvjetima rada i okruženjem te koji ostvaruju ravnotežu profesionalnog i privatnog", istaknula je direktorica Odjela za razvoj karijera i Odjela za HR biznis partnering Iva Lopac Butorac.


O Certifikatu Poslodavac Partner

Certifikat Poslodavac Partner je potvrda kvalitete sustava upravljanja zaposlenicima u organizacijama. Trenutno su 24 organizacije dobitnici Certifikata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini: Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Erste&Steiermärkische Bank, Henkel Croatia, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatski Telekom, INA, Iskon Internet, JGL, Kozmo, Lidl Hrvatska, Pliva Hrvatska, Podravka, Printec Croatia, Procter & Gamble, Sberbank, SOS Dječija sela BiH, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet i Zagrebačka pivovara.

© Hrvatski Telekom, 2015.